Защо имаме нужда от Хидроизолация

Защо имаме нужда от ХидроизолацияВсеки път, когато един строител изгражда сграда, основната му цел е да се увери, че строителството се извършва с помощта трайни материали и трае възможно най-дълго време. Всеки собственик на дом мечтае и иска дома му, да бъде най-добрият в квартала. Така че, това, което трябва да направите, когато разберете, че има малък теч в тавана и водата се стичаше във вашия хол е:

Първото нещо, което минава през ума ви е да се свържете с най-близка фирма по хидроизолация и да си поръчате услугата. Давате ли си сметка, че с изключение на тавана може да има много повече области в къщата, която се нуждаят от специално внимание по отношение на хидроизолация?

Нека разгледаме всички различни области в домовете ни, които са най-податливи на пукнатини и течове.

Етажни участъци и райони като зони за баня или душ, ъгли на кухни и изходящи източници. В тях минават редица отводнителни и определено са сред най-вероятните места за пукнатини. Малки течове, които се случват по ъглите на стената се разширяват по-късно и обхваща цялата дължина на стената. Пукнатини, срещащи се в тези части на къщата обикновено причиняват щети и на съседните околните райони.

Насищане с влага по стена с дървен материал, подови дъски, подови дъски и покрай врати – в продължение на много причини, като сезонни промени или дефектни тръбопроводи или канализация, често дървениите в дома са засегнати от влагата. Очевидно е, че те водят до грозни влажни петна по стената и да развалят външния им вид. В допълнение, мокрото води до гниене и е катастрофа за хигиената.

Влагата в мазе – това се дължи на разширяване и свиване на почвата, която обгражда тези региони. Вредни петна и плесени върху под или стенни, по облицовки могат да имат корозивен ефект върху повърхностите. Често стени и тавани са покрити от дълбоки и грозни пукнатини. Отделно от тези причини може да има повреди от канализацията, която слиза от баня или тоалетна.

Обикновено, когато започват хидроизолация на къщата си, трябва първо да се свържете с надеждна фирма по хидроизолация, който може да ви даде подходящи услуги. След това, трябва да проверите цялата къща за изтичане на вода или евентуални пукнатини. Над целия оглед се прави оценка на разходите, свързани с тази процедура и дава цифрите и времето, необходимо за завършване на процеса по хидроизолация. Всичко това може да е свързано и с голямо къртене.