Какви продукти за почистване на домакинството, да използвате, за да не навредите на здравето

Ако в дома живеете само вие или вие и друг възрастен, може би ням да обръщате внимание на хигиената всеки ден. Когато обае с вас има малко дете или домашен любимец, трябва да сте много точни и прецизни в избора на препарати за почистване.

Направете своя дом по-чист, като научите за фирма по почистване на мазета и тавани, както и препаратите, които не вредят на човешкото здраве:

Изучаването на състава на препарати за миене и почистване, внимателно ще е от полза на всеки домакин. Ето и за него:

Фосфат, хлор, натрий хидрохлорид, кезол, фенол, повърхностно активни вещества, формалдехид – всички те са токсични елементи, които не трябва да са в дома, по дефиниция. В допълнение, всички вкусове и други агенти със силна миризма могат да предизвикат алергии. Детската кожата е много чувствителна към различните компоненти, така че къпането с чешмяна вода може да предизвика алергия към хлора. За да се предотврати това, водата за къпане на малко дете трябва да бъде защитена и да не провокира ни най-малки симптоми на възпаление.

Препарати за пране на дрехи

Ако измивате детските облекла с детски прах, също трябва да прочетете състава. Независимо от факта, че всички производители на детергенти на дете декларират, че съставът на детергент включва естествена трева и други полезни компоненти, децата понякога са алергични към съставки като натриев хипохлорит, фосфати, анионни повърхностноактивни вещества. За да се гарантира сигурността, проверете на етикета за сертификат за качество по Европейския стандарти.

Народни средства

Нашите майки и баби, използваха народни рецепти и пода в къщата им блестеше по-добре, отколкото пода, измиван с модерен препарат. Народните средства за почистване на дома, не само ще спестят от бюджета, но също така дават възможност да домът ви да диша, без да се страхувате за здравето си и това на най-малките.

Сода и горчица

Тези прости, но ефективни съставки ще ви помогнат да се откажете от всички известни препарати. Горчица, смесен със сода е идеален препарат за миене на съдове.

Сода и сапун

Сапунът е решение ще ви спаси от най-мръсните петна по линолеума и премахва мазнините от плочите.

Сапун за пране

Едва ли мислите за по-добро средство за почистване от сапун. Той помага за премахване на петна от повърхността на дивана. Може да измие мръсните дрехи или да премахне замърсяването по кожено яке.

Научете и за безопасно почистване на дворове.

Погрижете се за здравето си!