Митове около рециклиране на пластмаса

изхвърляне на боклуциПравейки всичко възможно и така, че да бъде по екологично, ако не са информирани за това, което се рециклира, то много вероятно е да го правите не правилно. Много пъти просто добавяме хартия, стъкло и пластмаса в кофата за смет. Сега е момента да направите вашето изхвърляне на отпадъци достатъчно еко.

Хората гледат малки неща, които вредят на природата в дългосрочен план. Ако искате да бъде активен и отговорен помощник на всички зелени хора по света, то е време да се научите на някои за рециклиране на отпадъци и как да подобрите това.

Пластмасови видове

Урок един винаги трябва да покриете големите митове за рециклиране, които са разпространявани. Един от тези е мита за пластмаса. Много хора настояват да се рециклират пластмасови неща, защото те спасяват планетата, но познайте какво – не всички пластмаса могат да се рециклират!

Видове пластмаса и колко рециклируем е всеки елемент:

# 1 – Post-Consumer полиетилен терефталат (PETE)

Най-често срещаният тип на пластмаса – това е пластмасата, която ще видите в повечето места и която се използва през цялото време. Това е материалът на пластмасови бутилки и те могат лесно да бъдат рециклирани в торби, мебели, дрехи и така нататък.

# 2 – полиетилен с висока плътност (HDPE)

Повечето от контейнерите на почистващи препарати са направени от това, както и опаковките за сок и млечни бутилки. Повечето такива елементи, както и керемиди, тръби и подобни могат да се рециклират HDPE.

# 3 – Vinyl или PVC

Хранителна опаковка, кутии за доставка при готвене и други домакински почистващи принадлежности са изработени от PVC пластмаса. Когато боравите с обезвреждането на отпадъците правилно, може да се рециклират в рогозки, палуби, завеси и др. Въпреки това, не всеки се връща, затова изберете центъра за рециклиране внимателно.

# 4 – ниска плътност (LDPE)

Найлоновите торбички, замразени храни, дрехи, мебели, тапицерии, килими, ръчни чанти, и така нататък. За съжаление, този вид пластмаса е рядко рециклиран и единственото, което може да се рециклира в е други найлонови торбички.

# 5 – Полипропилен (PP)

Този вид пластмаса участва в направата на кофички за кисело мляко, ванички за храни, сламки, изстискващи се в основата бутилки и някои капачки. Тази пластмаса е много трудна да се рециклира и всеки, който иска да участва в процеса по рециклиране може само да ги превърне в метли, кофи, подноси, сигнални светлини и други подобни.

# 6 – полистирол (PS)

Повечето елементи за еднократна употреба са изработени от това. Пример за такива са за прибори за еднократна употреба вилици и ножове, опаковки и кутии за храна за вкъщи, кутии, DVD и CD, някои тави и др. Те обикновено не се рециклират. Най-малкото, което може да се отнеме от тях в процеса за рециклиране е да се използват за направата на опаковки и изолация.

# 7 – Разни

В тази категория са всички пластмасови елементи, които не могат да бъдат рециклирани. И това разбулва мита, че всички пластмаси могат да се рециклират. За съжаление, слънчеви очила, охладител за вода в бутилки, найлон и други такива елементи не могат да бъдат рециклирани или най-малко технологията все още не е развита достатъчно, за да го направи. Това е вида пластмасата, която ви трябва или може да се намери и да променя предназначението или тя е обречена да замърсява околната среда.

Бъдете информирани и направете умно рециклирането, за да бъдете толкова полезни и за околната среда, колкото можете. Научете за фирмите, които могат да ви съдействат в процеса на почистване, извозване и изхвърляне:

MAYSTORI.COM

Извозване на електроуреди FORI.EU

KAMION – FACEBOOK

DEPO

SMETISHTE.COM

EVRO5.COM