Основи на градинарството

За да растат здрави, красиви растения, се препоръчва добра органична градински тор. Това ще ви го каже всеки градинар.

Ето защо е важно редовно да се хранят растенията с тор и да има баланс на хранителните вещества. Обикновено растителната храна, съдържаща еднаква комбинация от азот, фосфор и калий и тя ще насърчи максималния растеж на растенията и здравето.

Здраве на растенията

За да процъфтяват, растенията се нуждаят от въглерод, кислород и водород, които се намират в изобилие във въздуха и водата. Те също така се нуждаят от трите основни съставки или хранителни вещества, които се намират в повечето смеси на торове, азот, фосфор и калий. Тъй като растенията абсорбират хранителни вещества от почвата, торенето помага да се направи почвата по-плодородна, така че растенията да могат да растат по-бързо и да поддържат оптимално здраве.

Азот, фосфор и калий

Както е посочено, торенето е важно за растежа и здравето на растенията. Трите основни съставки, намиращи се в торовете, осигуряват необходимото хранене, така че растенията могат да процъфтяват. Азотът, по-специално, подпомага растежа на листата и стъблата. Излишъкът от хранителните вещества може да доведе до растеж на растението, но може да попречи на способността му да цъфти. Фосфорът е вторият основен хранителен елемент, който насърчава растежа на корени и увеличава размера на семената. Калият е третата основна съставка, регулираща метаболизма на растенията и спомагаща за запазването им без болести.

Органичните торове и синтетичните марки

Органичните торове са полезни за почвата, тъй като освобождават хранителните си вещества постепенно. От друга страна синтетичният тип торове може да се абсорбира от растението почти веднага след прилагането му. Ето защо, трябва да внимавате при свръхферното използване на търговски или синтетичен продукт, тъй като този тип тор може да изгори листата на растението или да затрудни растежа му. За цялостното качество и растеж на растенията е най-добре да изберете органичен тор и компост.

Растенията поемат по-ефективно хранителните вещества по повърхността на листата си; Следователно, растенията за пръскане могат да доведат до превъзходен растеж на растенията. Най-добре е да прилагате спрей за тор по време на трансплантацията, когато растенията започват да се развиват и когато те започват да дават плодове. Само не забравяйте, че тези които растат по-бавно, се нуждаят от по-малко торове, докато растенията, които растат по-бързо, ще се нуждаят от допълнителна тор. Цъфтящите растения обикновено се нуждаят от повече торове. Нанесете тор върху повечето растения на двуседмична основа от пролетта до началото на есента и намажете с помощта на тор или преустановете храненето в по-студените месеци, когато растенията са латентни.

PH на почвата

За да се уверите, че даден тор върши своята работа, трябва да определите рН на почвата. Обикновено повечето торове работят най-добре в почвите с рН от около 6.0. Можете да се свържете фирма по почистване на дворове, преди да започнете с озеленяване на двора.

Торовете играят съществена роля в растежа на растенията. Редовното и правилно хранене ще направи грижата им още по-полезна.