Практични съвети за жени къртачи

Практични съвети за жени къртачиИзпитаните и лесни домакински хитрини на нашите майки и баби са тук, за да помогнат и на бъдещите поколения домакини. Те са с доказана ефективност и неоспорими видими резултати.

Ето как да си организирате почистване в дома, по-лесно:

  • Отстраняване на петна – поръсете с талк мазните петна, след което покрийте с чиста кърпа, изгладете с гореща ютия. Натрийте изцапания плат с глицерин или бензин, оставете така да престои 15 мин. и изплакнете, след, което изплакнете с топла вода и изгладете с ютия.

При нужда от почистване на мазета и тавани, вижте тази фирма: http://hamalski.com/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-s-bratan-hamalski.

  • Пране – знаехте ли, че шампоанът е подходящ за пране на фини дрехи и материи. Сега спокойно може да го използвате, когато праха за пране е свършил. Щом стана дума за пране, то копринени кърпи и дрехи от фини материи може да изпирате лесно, като плакнете само в хладка вода. Така дори няма да се налага гладене.
  • Петна от кал – отстраняват се лесно с разтвор от жълтък и малко хладка вода. Засегнатият участък се натрива, престоява така известно време, след което се изплаква.
  • Новите хавлиени кърпи могат да се изперат по-добре и без да пускат мъх в пералнята при останалото пране, само ако една нощ по-рано са накиснати в леген или друг съд със студена вода.
  • Прозорци – за да не оставят неприятните мъгливи и бели линии мийте ги отвън само хоризонтално, а от вътре само вертикално.
  • Почистване на фаянс – много добре ще подейства разтвор от 3 супени лъжици амоняк и 1 л. вода. Вземете чиста памучна кърпа, натопете я в приготвената смес и избършете плочките.

Ето и коя фирма почиства силно замърсени апартаменти и къщи: http://obshtini.com/sled-smurt-sofia.

  • Стъклените чаши – вече не е нужно да използвате скъпи препарати, за да направите безупречно чисти прозорците. Идеална прозрачност може да постигнете само като ги миете със студена вода.

Вижте, кой ще ви е от полза в почистване на дворове: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.