Топ съвети за есента или как да подготвите градина за зимата

как да подготвите градина за зимата

Есента е времето, когато можете да разберете много неща за вашата почвата. Есента е също така най-доброто време да се измени почвата за засаждане на пролетта.

Вашите култури са прибрани, а богатият летен цвят избледнява от вашите граници – но не се заблуждавайте, че всичко е свършило до следващата пролет. Есента е време за много занимания в градината. Разчистване на разлагаща се растителност и подготовка на градината за студените зимни месеци. Нека всичко започне в няколко лесни стъпки, а ето и цени на фирма за почистване на дворове:

Премахване на парниково защриховане

До септември, дните стават по-къси, а светлината е все по-ценен ресурс. Сваляне на сянката във вашата оранжерия ще максимизира наличната слънчева светлина за вашите растения. Малко търкане с малко топла вода ще донесе на стъклото чистота и топлина. Обърнете внимание на всяко счупено или повредено стъкло и заменете.

Пролетно почистване на парник през есента

Почистване на външната част на оранжерията, ще помогне за намаляване на зимуващите вредители и болести. Премахване на паднали и изсъхнали растенията ще ви отърве и от всякакви растителни остатъци. Дезинфекцирайте парниковите пътеки.

През тихите зимни месеци се засяват някои семена в подготовка за пролетната сеитба и засаждане. Да не забравяме, че все още можете да сеете изобилие от зеленчуци, за да растат и през зимата

Направете граници

Изкопайте едногодишните растения и ги добавете за компост на камара. Можете да засадите легла със зимна теменуга , маргаритки и други за следващата пролет.

Есента предоставя идеална възможност да се движат и разделят пренаселени трайни насаждения, докато почвата е все още топла.

поддръжка за косене на трева

Ако вашата морава изглежда изхабена, есента е идеалното време да я съживите. Премахването на слама (стари окосената трева) и мъх, може да стане с гребло и да добавите към компоста. Ако имате големи струпвания на мъх може да искате да използвате препарати за убиването им. В области, които са много изхабени почвата може да се превърне в уплътнен. Подобряване на дренажа и аерацията чрез дълбоки дупки, всеки с по десет сантиметра по цялата площ е друга добра подготовка за вашата морава и студените зимни месеци. Есента е много време, за да положи нова трева и да се установи следващото лято.

Направете листна маса

Добавянето на структура и органична материя ще подобри почвата. Повечето листа от широколистни дървета и храсти ще изгният, за да се направи прекрасна камара компост от листа. Нарязването на листата ще помогне да се ускори процесът. Зелените е най-добре да са настъргани и добавени към камарата компост, тъй като много бавно се разлагат.

Изчистване на компост

Есента е идеалното време да изчистите миналогодишния компост и да го използвате в градината, за да направите място в кошчета за градински отпадъци. Ако вашият компост не е съвсем готов го завъртете, за да се подобри разлагането и да се създаде нова купчина – компост!

Тези топ съвети ще са от полза на всеки в почистване на дворове.