10 съвета за нови собственици

Преместването в първия дом може да изглежда като огромен опит. Да бъдеш първи на място е лесно, както и да оставиш някои важни детайли в подготвят за този ход. Ето някои полезни съвети как да направите, това безпроблемно, колкото е възможно.

  1. Има много проблеми, които могат да се сблъскат в деня на вашия ход, но можете да направите вашия действителната по-лесни чрез опаковане от по-рано време. Направете списък на елементите, които ще се нуждаят от деня, в който се движите. Два или три дни преди преместването, трябва да се събира и опаковат много неща. Поставете опакованите вещи в конкретно място, така че няма да бъдат включени с клетките, които се поставят върху камионите. Ясно надписвайте опаковани със списък, приложен към външната страна.
  2. Вие и вашето семейство ще трябва да носите подходящите дрехи за деня на преместване. Уверете се, че те се вписват удобно и лесно могат да бъдат заменени, ако случайно ги повредите. Също така ще трябват дрехи за вашето пътуване. Направете проверка предварително, за да бъдете подготвени. Вашият списък за лична хигиена трябва да включва четки за зъби, паста за зъби, четки за коса, дезодорант, сапун, шампоан и всякакви лекарства, които биха могли да потрябват. Опаковайте достатъчно дрехи за лични хигиенни и консумативи. Помислете и за цялото изхвърляне на мебели.
  3. Не забравяйте да вземете зарядно за мобилния си телефон и пълни батерии по време на вашето пътуване. Това ще ви позволи да имате постоянен достъп до други хора по пътя си. Например, може да се наложи да се свържете компания или семейство и приятели, които ви помагат.
  4. По организацията може да ви помогнат семейство и приятели, но за тежките мебели, потърсете си хамали. Те ще изнесат всичко безаварийно и ще се от полза, както за демонтаж, така и с транспорт и други хамалски услуги.
  5. Направете си списък. Такъв ще е необходим не само ако местите офис, но и за дома. Без да имате списък ще бъде много трудно да докладвате някакъв иск, в случай, че нещо бъде загубено.
  6. Ценните вещи и важни документи, също трябва да бъдат опаковани, за да се движат с вас, когато се премествате. Важни документи и скъпи бижута, не трябва да бъдат опаковани върху движещ се камион под наем. Има твърде много изложени на риск случай, изгубени или откраднати неща, затова или не рискувайте или се доверете на коректна фирма с доказано име.
  7. Искайте копие от маршрута на хамали, които ще транспортират вашите вещи в новия дом. Проверете отново маршрута, преди да напуснете дома си в деня на вашия ход. Това ще намали вероятността от объркване по пътя.
  8. Имате кутия с предмети под ръка от първа необходимост. Този багаж ще ви е от полза при пристигането. В нея могат да се съдържат чаршафи, одеяла, хавлиени кърпи, пластмасови съдове и прибори и малка аптечка. Тази клетка може да бъде прибран в багажника, тъй като няма да се нуждаете от нея по време на път.
  9. В брезентова торба може да съхраните играчки за вашите деца. Можете също така да ви потрябват закуски и кърпички. Тази чанта трябва да бъде лесно-достъпна за вас, докато сте на шофиране към новия си дом. Научете за услуги по почистване на мазета и тавани.
  10. Когато сте готови, преди да потеглите по алеята към вашето превозно средство трябва да сте сигурни, че сте взели всички необходими ценни вещи, документи и неща, а така и ще може да се насладите на много по-плавен преход към новия си дом.